Komt het ooit voor dat u uw internet verbinding verliest in uw onderneming? Eqpos werkt volledig offline! Ons programma heeft geen verbinding met het internet nodig om te functioneren en dat betekent dat u altijd uw klanten kunt afrekenen en door kunt gaan met het gebruiken van het systeem. Uw data word allemaal opgeslagen in het systeem en zodra uw internet verbinding terug is word het automatisch ge-upload naar de Cloud zodat het weer veilig opgeslagen staat.

Lokaal

  • De software wordt op een server of apparaat van uw bedrijf opgeslagen.
  • Vereist de aankoop van één of meer softwarelicenties.
  • U moet deze software handmatig onderhouden en updaten.
  • Omdat alle software op uw eigen netwerk is opgeslagen, is er geen internetverbinding nodig.

In de Cloud

  • Het systeem wordt op internet opgeslagen door de provider van uw kassasysteem. U heeft vanaf elke computer toegang tot deze software.
  • Ook wel Software als Dienst genoemd (SaaS), dit systeem wordt automatisch onderhouden en geüpdatet door de provider van uw kassasysteem.

Voor een lange tijd was lokale software de norm voor kassasystemen, maar nu worden cloud-systemen steeds populairder. Lokale kassasysteemsoftware is duur om te installeren, vaak is er een professional nodig voor installatie en onderhoud. Cloud-systemen zijn vaak goedkoper (meestal een maandelijks bedrag), ook zijn er vaak meer mogelijkheden voor integratie met andere programma’s.

Tenslotte kunnen kassasystemen enorm verschillen in functies en lay-out. Elke bedrijfssector heeft eigen behoeftes, en heeft daarom vaak een gespecialiseerd kassasysteem nodig. Een restaurant heeft bijvoorbeeld een tafelplattegrond nodig of een self-service programma waar klanten digitaal hun eten kunnen bestellen. Gespecialiseerde kassasystemen voor restaurants hebben veel van dit soort functies in één pakket.