Het is al aardig voor de hand liggend maar er zitten toch wat verschillen in deze barcode scanner. Deze en meer zult u lezen in deze blog.

In veel supermarkten en detailhandels ziet u steeds vaker een scanner. Met de scanner hoeft u alleen het product te scannen. De software in uw kassasysteem weet dan ook direct welk product dit is en welke prijs dit heeft.

Ingebouwde scanner

Met een in gebouwde scanner hoeft u alleen het product over de scanner heen te halen. Door de spiegels die erin zitten wordt dit product aan bijna alle kanten in één keer gescand. Hierdoor kunt u sneller werken.

Dit is handig voor kleine producten of als u veel producten heeft die gescand moeten worden.

 

Hand barcode scanner

Met een hand barcode scanner moet u de barcode op het product opzoeken en deze voor de laser van de handscanner houden. Een handscanner is ook flexibel in gebruik. Dit heeft als resultaat dat u niet het product daadwerkelijk op de toonbank hoeft te hebben. Dit is handig voor zware producten.

1D en 2D Barcodes

Binnen barcodes zelf heb je ook nog een verschil. We praten dan nu niet over de verschillende types zoals EAN-13 maar 1D en 2D barcodes. Een 1D barcode ziet eruit zoals we gewent zijn, de standaard “streepjescode”. Een 1D barcode kan alleen nummerieke data opslaan. Hier komt dus het verschil tussen 1D en 2D Barcodes. Want een 2D barcode kan veel meer informatie opslaan dan een 1D barcode. Er zit ook een verschil tussen de scanners zelf. Een 1D Barcode scanner kan geen 2D Barcodes scannen. In tegendeel kan een 2D barcode scanner wel een 1D barcode scannen.

 

Wilt u meer weten over scanners neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staan 24/7 klaar om uw vragen te beantwoorden. Zij vertellen u alles wat u weten moet over onze scanners en integraties!