Help de klant nog sneller in je winkel

Heb je een eigen winkel en ben je op zoek naar wat nieuwe ideeën om je klanten sneller te helpen? Dan zijn onderstaande tips heel handig. Of je nu een bakkerij, supermarkt of groentewinkel hebt, voor iedereen geldt: de klant moet snel geholpen worden en met een tevreden gevoel de deur uitgaan. Wij geven een aantal tips hoe je dit het beste kunt doen. Help de klant nog sneller in je winkel!

Leg alles klaar

Het klinkt zo simpel, maar zorg ervoor dat alles is aangevuld. En dan hebben we het vooral even over de tasjes en papieren zakken waar je groentes in stopt. Het is handig om dit klaar te hebben liggen, want dan kun je de klant snel helpen. Je hoeft dan niet naar achter om een doos open te trekken waar die spullen in zitten. Als je deze routine er eenmaal in hebt, dan kom je dus nooit voor dit probleem te staan. Doe elke ochtend als je opengaat even deze check.

Een goed kassasysteem, help de klant nog sneller in je winkel

Een belangrijk onderdeel van een snelle en fijne afhandeling met de klant is een goed kassasysteem. Hiermee valt of staat je winkel eigenlijk! Want hoe handig is het als je je weegschaal hebt gekoppeld aan je kassasysteem? En dat je pinapparaat gelijk werkt als je een druk op de knop doet op de kassa? Met al deze handigheidjes kun je de klant sneller helpen en hoef je zelf ook minder handelingen uit te voeren. De volgende klant staat al te wachten, dus die kun je sneller helpen! Het is als een soort kettingreactie.

De klantenpas

Wil je graag met een klantenpas werken? Ook dit kun je integreren in een kassasysteem van Eqpos. Zo houd je precies bij welke klant tegoed heeft en bindt je de klant bovendien aan je winkel. Hoe fijn is het als je weet dat je een vaste clientèle hebt? Zorg dat je weekacties of maandacties hebt in de winkel, zodat klanten weten dat ze voor goede prijzen bij jou terecht kunnen.

Voldoende personeel

Key is ook om voldoende personeel in dienst te nemen. Als je een startende onderneming hebt, dan kan dat wat lastig zijn. Maar als je een paar jaar open bent en de zaken gaan goed, zorg dan altijd dat er voldoende personeel op de werkvloer aanwezig is. De klant kan heus wel even wachten, maar probeer lange wachttijden zoveel mogelijk te voorkomen. Zorg dat je extra personeel hebt in piekuren of in het weekend.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een Eqpos kassasysteem, neem dan nu vrijblijvend contact op met Eqpos! We kunnen je alles uitleggen over het handige kassasysteem die je helemaal naar eigen wens kan inrichten.