Met een kassa gekoppelde weegschaal maken wij de kans op fouten een stapje kleiner. Als u momenteel gebruik maakt van een weegschaal en u weegt uw product af. Dan moet u zelf waarschijnlijk de prijs berekenen.

Dit kost meer tijd dan gewenst aangezien het met de kassa gekoppelde weegschaal automatisch kan. Hoe dit gaat en werkt leg ik u uit in deze blog.

 

De Koppeling

Via het scherm kunt u op de producten klikken. Voor alle producten kunt u de prijs aangeven. De prijs kan per stuk zijn, per gram en per kilo. Dit is wel zo handig wanneer u producten heeft die op basis van gewicht een prijs hebben.

Voor broccoli bijvoorbeeld is het natuurlijk lastig om hier een prijs per stuk voor te bepalen. De ene is net wat groter en zwaarder dan de ander. Daarom zeggen wij in dit voorbeeld dan 1 kilo broccoli 15 euro is. Wanneer er dan een broccoli gewogen wordt, wordt de prijs berekend op basis van de kilo prijs. Mocht de   dan 300 gram wegen, dan zal de prijs €4,50 zijn. Dit komt dan ook op de bon te staan even als het klantenscherm.

Ingebouwde barcode weegschaal in de toonbank met het kassa scherm er boven

De Weegschaal

Wij bieden dan ook 2 verschillende soorten kassa gekoppelde weegschalen. De ene is echt alleen voor het wegen van producten. Handig als u een slagerij of groentewinkel heeft. Mocht u producten verkopen die voorzien zijn van een barcode. Dan kunnen wij een kassa gekoppelde weegschaal met geïntegreerde barcode scanner leveren. Zo kunt u tijdens het scannen van producten ook de producten wegen en andersom.

Dibal DPOS 400 Weegschaal

Het scherm

Ik verwees al eerder naar het scherm en het klantenscherm. Met het scherm bedoel ik dan ook het scherm wat u voor zich heeft. Hier staan alle producten in. Zo kunt u altijd nog het product handmatig aanklikken. Dit is dan weer handig mocht u geen barcode hebben op het product of de barcode is onleesbaar geraakt.

Groente en Fruit op het scherm van de kassa

Voor en nadelen.

Voordelen

Nadelen

Het systeem berekend de prijs

De weegschaal zonder barcode scanner, neemt extra ruimte in beslag

Sneller met uw klant kunnen afrekenen

De weegschaal met barcode scanner moet in uw toonbank geplaatst worden

De weegschaal met de barcode scanner hoeft u geen producten meer aan te slaan.

 

 

 

Heeft u nog overige vragen over onze weegschaal koppeling? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.