In deze blog vertel ik u over een aantal onmisbare apparaten in uw horecaonderneming. Welke dit zijn en waarom deze onmisbaar zijn.

In de huidige tijd is er overal wel een snufje voor gemaakt. Zo zijn er natuurlijk ook apparaten die u kunt gebruiken en zeker aan te raden zijn binnen uw horecaonderneming.

Ik ga het hebben over handhelds, mobile betaal apparaten, bon printers, keukenschermen & nog een aantal andere belangrijke punten.

 

Keukenmonitor

Keukenschermen

U heeft het vast wel eens gezien bij de McDonald’s of een andere fastfood catering, Keukenschermen.

Op dit scherm staat de gehele of een deel van de bestelling. Bent u geen fan van bonnetjes in de keuken, dan is dit een ideale oplossing. Welk aangegeven gerechten worden op bepaalde scherm wel of juist niet weergegeven. Zo weet de gehele keuken wat de bestelling is, wanneer deze binnenkwam, voor welke tafel. Op deze manier kan iedereen het overzicht houden. In 1 oogopslag is ook te zien of bepaalde gerechten in verschillende bestellingen zitten.

Natuurlijk is dit ook te gebruiken bij de bar, al zou ik daar toch een bon printer plaatsen. Deze printer hoeft namelijk niet zichtbaar te zijn voor de klanten. Met daarnaast zie het ik mij niet voor mij een scherm bij de bar op te kunnen hangen.

 

Bon printers

Het klinkt best logisch, een bon printer is noodzakelijk. Maar u kunt meer dan alleen bonnetjes printen met een bonprinter. Wanneer u meerdere printers heeft kunt u deze op verschillende plaatsen zetten. Denk aan de warme en de koude kant in de keuken, op de bar voor alle dranken en natuurlijk naast de kassa voor de klant zelf.

Wanneer de bestelling met de handheld geplaatst wordt, komt het gedeelte met drinken bij de bar eruit. Voor het eten wordt er dan nog apart onderscheid gemaakt met de warme en koude gerechten. Doordat eenieder zo zijn eigen bonnen binnenkrijgt is de samenwerking nog beter. Iedereen weet wat hij/zij bereiden moet!

 

Plattegrond integratie

In de kassa zien welke tafel waar staat is iets wat bij steeds meer horecaondernemingen een ‘must have’ wordt. Op deze manier heeft u ook de visualisatie van de lay-out/indeling naast alleen de tafel nummers. Zo kunt u veel sneller bestellingen opnemen. Waardoor de klant sneller zijn/haar bestelling heeft.

 

EQ-Mobile

Handhelds

Neemt u bestellingen nog handmatig met pen en papier op? Dit kost veel tijd met daarnaast dat niet elk handschrift even leesbaar is. Naast dat het opnemen van bestellingen meer tijd dan nodig in beslag neemt is het lastig om meerdere bestellingen tegelijk op te nemen. Laten we in dit voorbeeld 3 minuten nemen, 3 minuten om de bestelling op te nemen en op te schrijven.

Wanneer er nog 3 andere tafels een bestelling hebben bent u al 12 minuten verder (4 tafels keer gemiddeld 3 minuten). Dan wachten uw klanten al 12 minuten voordat er begonnen wordt aan het bereiden van hun bestelling.

Met een handheld gaat dit veel gemakkelijker. U kunt bestellingen opnemen en direct doorsturen. Zo is het opnemen misschien een minuut sneller maar de bestelling komt direct uit de bon printer. Zo weet de keuken maar ook het barpersoneel wat er bereid moet worden. Op deze manier kunt u meer bestellingen opnemen en hoeven uw klanten minder lang te wachten.

 

Mobile betaalapparaat

Pinnen aan de tafel? Met een mobile betaalapparaat is dit mogelijk. Klanten die nog even lekker kunnen blijven zitten, hun laatste slok nemen of even uitbuiken. U biedt niet alleen u en uw personeel vrijheid maar ook uw klanten. Zij hoeven dan niet meer mee naar de kassa om af te kunnen rekenen. Vele horecaondernemingen zijn u al voorgegaan!

 

Conclusie

Met deze en nog veel meer mogelijkheden kunt u uw horecaonderneming een stukje omhoog tillen! Bent u hierdoor nieuwsgierig geworden over deze opties of bent u benieuwd naar de andere mogelijkheden die wij bieden? Neem dan snel en vrijblijvend contact met ons op!