Tot €2500,- SUBSIDIE voor de digitalisering van uw bedrijf!

In 2023 is digitalisering belangrijker dan ooit. Dit draagt bij aan de groei en efficiëntie van uw bedrijf. Echter heeft u niet altijd de financiële mogelijkheden om dit te realiseren. Heeft u door de coronaperiode onverwachte kosten moeten maken en kunt u helemaal niet veel kapitaal missen? Daar is in Nederland nu een oplossing voor! Met ‘’Mijn Digitale Zaak’’ komt u wellicht in aanmerking voor een subsidie voor de digitalisering van uw bedrijf. U kunt wel een subsidie ontvangen tot €2500,-! Dit kan voor uw bedrijf een begin zijn van grote successen.

Wie komt er in aanmerking voor deze subsidie?

Deze subsidie is opgezet voor MKB-ondernemingen die maximaal 50 werknemers hebben. Daarnaast mogen zij een maximaal jaaromzet hebben gedraaid van 10 miljoen euro. In tegenstelling tot de regeling in 2022, komen ook eenmanszaken dit jaar in aanmerking voor een subsidie.

Wat houdt de subsidie precies in?

Mijn Digitale Zaak is een project dat gestart is door INretail, KVK, MKB-Nederland en RVO. Deze partijen willen het voor kleine ondernemers mogelijk maken om advies en technologie aan te schaffen voor de digitalisering en dus verbetering van hun bedrijven. Hierbij kan er gedacht worden aan bedrijfswebsites, kassasystemen met software, backoffices en nog veel meer. Afhankelijk van het gekozen object of objecten, wordt er 50% van de totale kosten vergoed. De kosten daarvan moeten minimaal €1000,- bedragen. De subsidie betreft daardoor minimaal €500,- tot maximaal €2500,- per onderneming. Het te vergeven budget van dit initiatief bedraagt €870.000.

Hoe kan ik een aanvraag indienen?

Via de link https://www.mijndigitalezaak.nl/ kunt u binnen 10 minuten zien of u in aanmerking komt voor een subsidie. Ook krijgt u direct te zien welke aanbieders aantrekkelijk zijn voor de digitalisering van uw bedrijf. De aanvraag is gratis, dus waarom zou u niet uw kans wagen? De aanvraag bestaat uit 3 stappen. Allereerst vult u een digitaliseringsscan in aan de hand van uw bedrijfsgegevens. Daaruit krijgt u een selectie aan aanbieders. Vervolgens kunt u in stap 2 een offerte opvragen bij die geselecteerde of een andere aanbieder naar keuze. Zodra u akkoord bent met een offerte, kunt u een subsidieaanvraag indienen op de website van Mijn Digitale Zaak.

Wanneer kan ik een aanvraag indienen?

U kunt vanaf woensdag 17 mei om 09:00 uur een aanvraag indienen voor een subsidie van Mijn Digitale Zaak. Het initiatief loopt tot vrijdag 14 juli 17:00 uur. Het is gebruikelijk dat u binnen 8 weken na aanvraag te horen krijgt of uw subsidie wordt toegekend.  U ontvangt dan zo snel mogelijk uw voorschot. Vervolgens is het de bedoeling dat u de objecten, waar de subsidie voor bedoeld is, binnen 3 maanden heeft aangeschaft.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website van de Rijksoverheid.